Pakësohen ndjeshëm prurjet në kaskadën e lumit Drin – KESH informon për sasinë e energjisë që po prodhohet

Pakësohen ndjeshëm prurjet në kaskadën e lumit Drin – KESH informon për sasinë e energjisë që po prodhohet

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare njofton se prurjet natyrore në kaskadë janë 500 m3/s duke regjistruar një rënie sërish në këtë periudhë të ftohtë dhe mungesë reshjesh ndërsa nivelet në liqenet e Kaskadës së Drinit janë:

  • Hec Fierzë 294.03 mmnd,( kuota max. 296 mmnd)
  • Hec Koman 173.91 mmnd, ( kuota max. 175.5 mmnd)
  • Hec Vau i Dejës 74.31 mmnd ( kuota max. 76 mund)

Sipas njoftimit prodhimi në të tre Hec-et është :

  • Hec Fierzë, 8,900 MWh (ditor)
  • Hec Koman, 8,600 MWh (ditor)
  • Hec Vau Dejës, 4,300 MWh (ditor)

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.