Paradoksi i mbetjeve ushqimore dhe urisë në botë/ Publikohet raporti i Kombeve të Bashkuara

Paradoksi i mbetjeve ushqimore dhe urisë në botë/ Publikohet raporti i Kombeve të Bashkuara

Sipas një indeksi global të mbetjeve ushqimore të lëshuar të lëshuar nga Kombet e Bashkuara, rreth 931 milionë tonë mbetje ushqimore është gjeneruar në të gjithë botën, në vitin 2019.

“Nëse duam të merremi seriozisht me trajtimin e ndryshimit të klimës, humbjes së natyrës dhe biodiversitetit dhe ndotjes dhe mbeturinave, bizneset, qeveritë dhe qytetarët në të gjithë botën duhet të bëjnë pjesën e tyre për të zvogëluar mbetjet e ushqimit” tha Drejtori Ekzekutiv Ekzekutiv i UNEP, Inger Anderson,  gjatë një njoftimi për shtyp.

Qëndrueshëm (SDG), një grup ambicioz i synimeve që adresojnë pabarazinë globale dhe ndryshimin e klimës, raporti përqendron vëmendjen në përgjysmimin e mbetjeve globale të ushqimit për frymë deri në 2030.

Nga ana tjetër, në një kohë që mbetjet ushqimore janë përllogaritur në 931 milionë ton në 2019- ën, të paktën 690 milionë njerëz rezultojnë të prekur nga uria për po të njëjtin vit, shifër kjo që parashikohet në rritje pas shpërthimit të pandemisë.

Burimi origjinal: Deutsche Welle

Përshtati në shqip: SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.