Pas 300 vitesh histori, Banka Mbretërore e Skocisë do të ndryshojë emrin në strukturimin e ri të saj

Pas 300 vitesh histori, Banka Mbretërore e Skocisë do të ndryshojë emrin në strukturimin e ri të saj

Banka në pronësi të taksapaguesve skocezë “Royal Bank of Sweden” do të ndryshojë emrin e saj në NatWest Group më vonë në vitin 2020.

Masa do të jetë pjesë e një rindërtimi të madh nga shefi ekzekutiv i ri Alison Rose, kompania njoftoi të Premten.

Royal Bank of Scotland, e shkurtuar zakonisht si RBS, është një nga degët me pakicë të bankave me pakicë të Royal Bank of Scotland Group plc, së bashku me NatËest dhe Ulster Bank.

Më vonë këtë vit, huadhënësi do të fillojë të heqë markën RBS dhe të fillojë një strategji të re të përqendruar në NatWest – e cila përbën rreth 80% të të ardhurave të saj.

Ky zhvillim i markës së re është rezultat i viteve të punës për të reformuar performancën e biznesit dhe perceptimet e markës pas kolapsit të saj të ngushtë në vitin 2008 dhe shpëtimit të mëvonshëm nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar.

Për disa vjet, RBS ishte humbje-fituese dhe nuk paguante dividentë, ndërsa mbeti në pronësi të shumicës nga shteti.

Royal Bank of Scotland u krijua në Edinburgh në 1727.

Në vitin 2011, ajo krijoi aplikacionin e parë bankar plotësisht funksional në tregun në Mbretërinë e Bashkuar.

Sot, banka punëson pothuajse 12,000 njerëz dhe u shërben 1.8 milion milion klientëve personalë dhe më shumë se 110,000 klientëve të biznesit në mbarë Britaninë e Madhe.

20 degët e bankës shërbejnë rreth 650 komunitete në Skoci.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.