Përfundojnë ndërhyrjet restauruese në Mullirin e Gjikokajve në Deçan

Përfundojnë ndërhyrjet restauruese në Mullirin e Gjikokajve në Deçan

Kanë përfunduar ndërhyrjet restauruese edhe në Mullirin e Gjikokajve në Deçan, përcjellë KultPlus.

Ky mulli është ndërtim tipik bujqësor që i takon shek. XVIII-të, dhe është pronë e familjes Gjikokaj.

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit është shprehur se janë duke trajtuar me prioritet trashëgiminë kulturore.

“Në përmbushje të zotimit tonë për ta trajtuar me prioritet të lartë trashëgiminë kulturore, çdo ditë po bëjmë punë të mira në mbrojtje të aseteve të trashëgimisë në gjithë vendin”, shkruan ceku. / KultPlus.com