Përfundojnë ndërhyrjet restauruese në shtëpinë e banimit të Islam Shipolit në Mitrovicë

Përfundojnë ndërhyrjet restauruese në shtëpinë e banimit të Islam Shipolit në Mitrovicë

Kanë përfunduar ndërhyrjet restauruese dhe konservuese në shtëpinë e banimit të Islam Shipolit, që gjendet në qendër të qytetit në Mitrovicë.

E ndërtuar në fillim të shek. XX, i takon ndërtimeve të objekteve me stil të arkitekturës moderne evropiane.

Renovimi i elementeve të drurit, dyshemeja, tavanet, shkallët dhe gardhi i shkallëve janë vetëm  disa nga punët e përfunduara në këtë shtëpi, duke i ruajtur gjithmonë vlerat origjinale./ KultPlus.com