Presidentja Osmani pritet në takim nga sekretari i Shtetit të Vatikanit

Presidentja Osmani pritet në takim nga sekretari i Shtetit të Vatikanit

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, është takuar në Vatikanin me  sekretarin e këtij shteti, kardinali Parolin.

Në këtë takim është diskutuar për raportet e Kosovës me Vatikanin.

“Në takim u diskutua mbi raportet e Kosovës me Selinë e Shenjtë, mbi kultivimin e paqes, harmonisë e bashkëjetesës në mes njerëzve e besimeve të ndryshme, mbi vlerat e përbashkëta, mbi promovimin e mëtejmë të lirive fetare, për rolin e Kishës Katolike në Kosovë si partner të rëndësishëm social, si dhe për thellimin e mëtejmë të bashkëpunimit në fusha të ndryshme”.

Të hënën, presidentja Osmani është pritur edhe nga Papa Françesku. / KultPlus.com