Problemnet që vijnë si pasojë e grupit të gjakut

Problemnet që vijnë si pasojë e grupit të gjakut

Problemnet që vijnë si pasojë e grupit të gjakutShkencëtarët dhe mjekët gjatë studimeve për grupiun e gjakut kanë arritur në përfundim se të gjithë grupet e gjakut kanë probleme.

Personat të vilët duhan të kenë një organizëm të shendetshëm duhet të bëjën kujdes me ushqimet të cilët ndoikojnë në grupin e gjakut.

Probleme me kujtesën
Siç shkruan revista “Neurologyosobe”, ata me grupin e gjakut AB kanë një rrezik në rritje ndaj dëmtimit të shqisave njohëse. Mary Cushman, profesoreshë e mjekësisë dhe patologjisë në Universitetin e Vermontit tha se saktësisht pse kjo ndodh, por ajo që dihet, sipas saj, është se ky grup i gjakut është më i rrezikuar për problemet me kujtesën se grupet A, B, dhe 0.

Sëmundja e zemrës
Në këtë rast, njerëzit me grupin e gjakut 0 janë në avantazh mbi grupet e tjera për më shumë se 23 për qind, pohon një studim në Universitetin prestigjioz të Harvardit. Personat me grupet e gjakut AB dhe B janë në rrezik më të lartë për sëmundje të zemrës, thonë studimet e tyre.