Protestojmë sepse është traumë, jo lojë

Protestojmë sepse është traumë, jo lojë

Nxënësit e tri shkollave të mesme “Sami Frashëri”, “Xhevdet Doda, dhe “Ahmet Gashi” në Prishtinë, kanë paralajmëruar protesta në lidhje me rastin e ngacmimit seksual ndaj një vajze të klasës së parë, me thirrjen ‘Traumë, jo lojë’, shkruan KultPlus

“Videoja e djeshme, shpërfaq nivelin e ulët në të cilin kemi rënë si shoqëri, dhe nevojën e lartë që shoqëria jonë e ka për ngritjen e vetëdijesimit ne raport me fenomenin e ngacmimeve seksuale”, thuhet në komunikatën e dërguar nga përfaqësuesit e nxënësve.

Protesta do të zhvillohet ditën e mërkurë duke filluar nga ora 14:30 me pikëtakim sheshin Zahir Pajaziti, për të vazhduar më pas marshimin deri tek sheshi i Përmendores dhe Komuna e Prishtinës.

 “Të mërkurën, në 14:30, nxënes të dashur e gjimnazistë te Prishtinës, vajza e gra të qytetit tonë, qytetarë e media të nderuara, PROTESTOJMË SË BASHKU TE SHESHI “ZAHIR PAJAZITI”, me distancë dhe maska, duke respektuar rregullat e pandemisë. Protestojmë për vajzat dhe gratë tona, për motrat dhe nënat tona, protestojmë sepse është “TRAUME, JO LOJË”, thuhet tutje në komunikatë.

Më poshtë mund të lexoni komunikatën ë tyre të plotë:

Lexoni deklaratën e tyre të plotë më poshtë.

TRAUMË, JO LOJË

Të dashur gjimnazistë, filloristë, shokë e shoqe, media, qytetarë te Prishtinës.

Pas lajmit të djeshëm, që tronditi të gjithë prej nesh, për rastin e ngacmimit seksual të një të miture, nga dy të mitur të tjerë, të gjithë nxënës të shkollës “Faik Konica”, si nxënës të tri Gjimnazeve kryesore të qytetit, “Sami Frashëri”, “Xhevdet Doda, dhe “Ahmet Gashi”, kemi vendosur që te mërkurën të organizojmë marshin protestues “TRAUMË, JO LOJË”, me pikëtakim tek sheshi “Zahir Pajaziti – Grandi, dhe marshim deri tek sheshi i Përmendores, tek ndërtesa e Komunës se Prishtinës.

Videoja e djeshme, shpërfaq nivelin e ulët në të cilin kemi rënë si shoqëeri, dhe nevojën e lartë që shoqëria jonë e ka për ngritjen e vetdijësimit në raport me fenomenin e ngacmimeve seksuale.

Të mërkurën, në 14:30, nxënes të dashur e gjimnazistë të Prishtinës, vajza e gra të qytetit tonë, qytetarë e media të nderuara, PROTESTOJMË SË BASHKU TE SHESHI “ZAHIR PAJAZITI”, me distancë dhe maska, duke respektuar rregullat e pandemisë.

Protestojmë për vajzat dhe gratë tona, për motrat dhe nënat tona, protestojmë sepse është “TRAUME, JO LOJË”./ KultPlus.com