Qytetarët me pak alternativa për ngrohje e energji, presin masa nga shteti

Qytetarët me pak alternativa për ngrohje e energji, presin masa nga shteti – Lajmet e funditEvropën po e pret një dimër i vështirë sa i përket energjisë elektrike ku pritet të ketë ndikim edhe në Kosovë. E tashmë qytetarët janë duke i bërë përgatitjet për mënyrat se si pritet ta kalojnë dimrin me ngrohje.

Dimri po afron e me këtë rritet edhe nevoja për ngrohje. Por këtë vit qytetarëve, siç duket, nuk u kanë mbetur shumë alternativa për ngrohje. Kjo pasi thëngjilli është i ndaluar pasi që konsiderohet ndër shkaktarët më të mëdhenj të ndotjes së ambientit. Kurse atyre që si zgjidhje u ka mbetur ngrohja me dru, blerja e tyre këtë vit do t’i kushtojë më shtrenjtë.

Në një nga pikat shitëse në Kosovë, aktualisht një metër dru kushton deri në 58 euro nga 45 sa i ishte vitin e kaluar. Situatë më e mirë nuk është as me një lëndë tjetër djegëse sikurse peleti, ku një ton pelet në tregun tonë kishte çmimin 420 euro.

Qytetarët mbesin me shpresë se kjo situatë do të kalojë dhe do të bëhet një zgjidhje e përballueshme.

Sa i përket rrymës, ministrja e Ekonomisë, Artane Rizvanolli, ditë më parë ka thënë se Evropën po e pret një dimër i vështirë sa i përket energjisë elektrike, ku ndikim do të ketë edhe në Kosovë. Rizvanolli ka thënë se do t’i marrin disa masa që shkojnë në dobi qytetarëve, por ato ende nuk janë bërë publike./rtklive