Reklama që udhëzon artistët të heqin dorë nga arti dhe të gjejnë profesione tjera

Reklama që udhëzon artistët të heqin dorë nga arti dhe të gjejnë profesione tjera

Një fotografe amerikane ka thënë se ajo ishte “dëshpëruar” kur një nga fotot e saj u përdor për një reklamë të mbështetur nga qeveria britanike që sugjeron që një valltare duhet të rikualifikohet në një tjetër profesion.

Reklama u kritikua për inkurajimin e “Fatima-s” të heqë dorë nga vallëzimi dhe të “rifilloj punë” në sigurinë kibernetike.

Valltarja në të vërtetë quhet Desire’e dhe fotoja është realizuar nga Krys Alex.

“Unë u shokova,” tha fotografja me bazë në Atlanta në një video në YouTube. Artistët “nuk duhet të inkurajohen të ndalojnë së bëri atë që duan”, shtoi ajo.

Reklama u tërhoq pasi Sekretari i Kulturës Oliver Dowden e mohoi atë, duke e përshkruar atë si “të papërshtatshme”. Një zëdhënës i 10 Downing Street ra dakord se “nuk ishte e përshtatshme”.

Alex u vu në dijeni për përdorimin e fotos së saj ishte kur reklama filloi të kritikohej në mediat sociale.

“Unë u zgjova të hënën në mëngjes me një mori emajlash dhe tagime, dhe me të vërtetë u ndjeva e shkatërruar,” tha ajo. “Unë menjëherë mendova për Desire’e dhe sesi fytyra e saj u ishte në të gjitha mediat sociale dhe internet, u krijuan artikuj të ndryshëm të lajmeve dhe memeve dhe ajo nuk kishte asnjë ide. Të gjitha këto më lënduan vërtet”.

“Disa njerëz morën në pyetje nëse e dija dhe nëse e aprovoja përdorimin e punës sime. Nëse do ta kisha ditur që kjo do të përdoret në mënyrën siç është përdorur, unë kurrë nuk do të isha dakord me të.”

Desire’e Kelley është “një valltare e re, e talentuar dhe e bukur aspiruese nga Atlanta”, shtoi ajo./Insajderi.com

Burimi: BBC News