Featured Image

Rritet numri i vizitorëve në parqet arkeologjike

Mbi 86 mijë njerëz vizituan parqet arkeologjike në gjashtë muajt e parë të vitit, një rritje e konsiderueshme, shkruan KultPlus.

Ministrja e Kulturës Elva Margariti dha shifra 6-mujore për numrin e vizitorëve në parqet arkeologjike, të cilat tregojnë një rritje të dukshme në vitet e mëparshme.

“Parqet arkeologjike janë jo vetëm një pikë takimi me trashëgiminë kulturore, por edhe një hapësirë për të kaluar bukur me familjen dhe miqtë. Statistikat e 6-mujorit të parë flasin qartë! Pas dy vitesh të vështirë pandemie po rikuperojmë sërish në vizitorë. Ftesa ime sot u drejtohet vizitorëve shqiptarë: Njihni vendin tuaj”, tha Margariti.

Statistikat e gjashtë muajve të fundit tregojnë se 86.371 persona kanë vizituar parqet arkeologjike të vendit këtë vit.

Në 6-mujorin e parë vitin 2021 parqet arkeologjike u vizituan nga 38 072 vizitorë, ndërsa për të njëjtën periudhë të vitit 2020 u regjistruan 15 491 vizitorë. /KultPlus.com