Samsung ndryshon CEOn - PCWorld Albanian

Samsung ndryshon CEOn – PCWorld Albanian

Samsung njoftoi të hënën një ristrukturim të kompanisë që përfshin zëvendësimin e shefave të tre njësive të saj kryesore të biznesit dhe bashkimin e njësive të saj celulare dhe konsumatore. Riorganizimi përfaqëson ndryshimin më dramatik të korporatës së gjigantit elektronik në katër vjet.

Han Jong-hee, dikur president i biznesit të ekranit vizual të Samsung, u promovua në CEO dhe do të mbikëqyrë divizionin e sapokrijuar SET, i krijuar nga bashkimi i divizioneve të elektronikës së konsumit dhe IT dhe komunikimeve celulare.

Kyung Kye-hyun, një ekspert në dizajnin e gjysmëpërçuesve dhe CEO i Samsung Electro-Mechanics, u promovua për të udhëhequr njësinë Device Solutions, e cila përfshin biznesin e gjysmëpërçuesve të kompanisë.

Kim Ki-nam, ish-CEO i biznesit të komponentëve të Samsung, do të bëhet kryetar i Institutit të Teknologjisë së Avancuar të Samsung, qendra e kërkimit dhe zhvillimit të konglomeratit të Koresë së Jugut.

Samsung nuk specifikoi planet e ardhshme për CEO të zëvendësuar të njësive celulare dhe elektronike të konsumit.Samsung, kishte mbajtur të njëjtët CEO që nga emërimet e tyre në 2017. Në një deklaratë të së martës, Samsung tha se CEO-t e rinj do të ndihmojnë në udhëheqjen e fazës tjetër të rritjes dhe forcimin e konkurrencës së biznesit. /PCWorld Albanian