Selimi e quan akt të ulët padinë e gjykatës në Bujanoc ndaj Mustafës për ngritje të flamurit kombëtar

Selimi e quan akt të ulët padinë e gjykatës në Bujanoc ndaj Mustafës për ngritje të flamurit kombëtar – Lajmet e funditMinistri i Drejtësisë, Selim Selimi, sot priti në takim Ragmi Mustafeën, kryetarin e Keëshillit Kombeëtar Shqiptar neë Bujanoc, ndaj teë cilit Gjykata e Bujanocit hodhi padi dy diteë meë pareë për ngritjen e flamurit kombëtar neë vitin 2019.

Selimi thotë se Serbia duhet ta kuptojë se në Bujanoc, Preshevë e Medvegjë, ekzistenca e shqiptarëve është e pashmangshme dhe se akti i djeshëm është e gabuar dhe pengesë për dialogun Kosovë-Serbi.

“Ky akt i ulët ështëë kundër respektimit teë shqiptarëve qeë jetojnëë atje. Kjo qasje ështëë e gabuar dhe pengesë për vazhdimin e dialogut Kosoveë-Serbi. Qeë teë ecim përpara duhet teë respektojmëë teë drejtat e njëri-tjetrit. Shqiptarët neë atëë pjeseë duhet teë gëzojnëë teë drejta teë barabarta, njëjtëë sikurse serbët qeë jetojnëë neë Kosoveë. Si ministër i Drejtësisëë i kam dhënëë teë gjithëë mbështetjen e nevojshme për tejkalimin e kësaj sfide qeë është puro politike, e aspak shkelje e ligjit”, u shpreh Selimi përmes një postimi në “Facebook”. /Zëri