'Shepparton Albanian Harvest Festival' fiton çmimin e rëndësishëm në Australi

‘Shepparton Albanian Harvest Festival’ fiton çmimin e rëndësishëm në Australi

Shepparton Albanian Harvest Festival vlerësohet në çmimet e trashëgimisë kulturore në Greater Shepparton, Australi, në kategorinë e aktiviteteve dhe turizmit të komunitetit ndërkulturor dhe autokton.

“Shepparton Albanian Harvest Festival” zhvillohet çdo vit nga diaspora shqiptare në Australi dhe promovon kulinarinë, muzikën, kulturën dhe vlerat shoqërore të shqiptarëve.

Festivali shqiptar i Shepperton vitet e tjera është festuar me shijimin e ushqimit, vallëzimin dhe shoqërimin. Komiteti shpreson që në mars të 2022 ky festival të rikthehet. Por këtë vit, ashtu si një vit më parë u anulua për shkak të pandemisë. Një pjesë e konsiderueshme e planifikimit ishte përmbushja e udhëzimeve të reja të nxjerra nga qeveria e shtetit të Viktorias lidhur me situatën e krijuar nga COVID./ KultPlus.com