Shishja më e vjetër e uiskit së shpejti në ankand

Shishja më e vjetër e uiskit së shpejti në ankand

Një shishe historike e uiskit do të dalë së shpejti në ankand. Shishja, e mbushur në LaGrange të Georgias, e që besohet se është më e vjetra në histori, do të dalë në ankand nga data 22 deri 30 qershor.

Çmimet pritet të jenë mes 20 mijë dhe 40 mijë dollarëve, ka thënë shtëpia e ankandeve, “Skinner”.

Sipas hulumtimeve, kjo shishe qe prodhuar mes viteve 1762-1802.

“Ajo mendohet se është e vetmja shishe e mbijetuar nga bodrumi i J.P. Morgan dhuruar elitës në fuqi më 1940”, thuhet në njoftimin e ankandit.

Financieri John Pierpont Morgan raportohet se pati blerë shishen gjatë një vizite në Georgia. Ajo besohet se ishte mbushur në vitet 1860 në LaGrange.

Përderisa kjo mund të jetë më shishja më e vjetër në botë, nuk është as afër më të shtrenjtës. Më 2019, një shishë e rrallë “Macallan Fine” e vitit 1926 ishte shitur për 1.9 milionë dollarë. / Koha.net / KultPlus.com