‘Rreth e rreth Shkodrës jam sjellë lule m’lule tuj shetitë, ndër ma të bukurat ty të kam zgjedhë porsi hylli i bukurisë’ (VIDEO)

‘Sytë e tu, sytë e tu, me gjithë dritat që kam parë’ (VIDEO)

Frederik Ndoci është këngëtar, kompozitor, poet, shkrimtar dhe aktor. Ai përfaqësoj Shqipërinë në Eurovision Song Contest 2007 me këngën “Hear my plea” (Dëgjo lutjen time), e cila ishte një këngë e kombinuar në gjuhën angleze dhe shqipe, duke u ranguar në vendin e 17-të. Ai këndon në gjashtë gjuhë të ndryshme në tre vargje të veçanta vokale. U emërua “Njeriu i Mijëra Zërave” sepse këndon bariton, tenor, bas dhe countertenor.

KultPlus ju sjell sot këngën “Sytë e tu” me të cilën Federik Ndoci mori pjesë në vitin 1989 në festivalin “Kur vjen Pranvera”, tekstin e secilës e gjeni më poshtë:

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë yjet rreze-ar,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu.

Qesh atje fytyra ime,

Shket një varkë me gëzime,

Fluturon një pulëbardh,

Unë e ti të pandarë

Ti deti, unë lundërtar.

2X Ja erdhëm ne do ikim larg,

Lumturi e gjatë dhe fillestare,

Që tani gjokset po t’i hapim,

Rrugët tona mbushen me petale.

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Sa i hap më sjell behar,

I shikoj dhe mbetem djalë

Ju them se jam këtu,

Dhe qeshin syt’ e tu…

Qesh atje fytyra ime,

Shket një varkë me gëzime,

Fluturon një pulëbardh,

Unë e ti të pandarë

Ti deti, unë lundërtar.

3X Ja erdhëm ne do ikim larg,

Lumturi e gjatë dhe fillestare,

Që tani gjokset po ti hapim,

Rrugët tona mbushen me petale.

Syt’ e tu, syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë yjet rrezeartë,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu.

Shket një varkë,

Shketë nje varkë me gëzime fluturon,

Një pulëbardh, ti deti unë lundërtar…

Syt’ e tu,

Me gjithë dritat që kam parë,

Me gjithë lum-liqenet blu,

Shëmbëllejnë, syt’ e tu…/ KultPlus.com