Tag: jesh

Të jesh me ty

Poezi nga Xhevahir Spahiu Të prekësh heshtjën tënde sic prek një send,të shohësh thëllë në ata sy,ku dashuria hepohet si anijee të mos duash të jesh përherë me ty?Të ecësh me krahun mbi …

Kur të më jesh e zemëruar

Poezi nga Lasgush Poradeci Ti m`u rrëfeve për sëpari shkrepëtimtare në stoli,Un` ëndërrova se në zemër po më valon një mall i ri.O, ç’ka që m`u venit qipalla me kaq të ngjethur të …

Teatri të mëson të jesh i madh

Nga Maurizio Gianandrea Përktheu: Elona Caslli Teatri të mëson të jesh i madh. Nuk ka rëndësi nëse bëhesh apo nuk bëhesh aktor i madh kur të rritesh. Teatri të mëson të jesh i madh. Të mëson …

Kur të jesh mërzitur shumë

Poezi e shkruar nga Dritëro Agolli. Këtu s’do jem, do jem larguar:Në tokë i tretur si të tjerët,Në kafenenë e preferuarNuk do më shohin kamarierët. Dhe nëpër udhët ku kam ecur,S’do ndihet …