“The Sister Solution” – filmi i familjes nga realiteti në izolim

“The Sister Solution” – filmi i familjes nga realiteti në izolim

Një projekt kryekëput familjar është filmi “The Sister Solution” me skenar dhe regji të regjisores kosovare Antoneta Kastrati dhe bashkëshortit të saj, Casey Cooper Johnson. Dyshja, për ta realizuar filmin, gjatë karantinës kishte bërë tok anëtarët e familjes. Si aktore kishin zgjedhur dy vajzat e tyre, Jeta dhe Jana Cooper Johnson. Punën e drejtoreshës së fotografisë ia kishin motrës së regjisores, kinematografes Sevdije Kastrati e bashkëshorti i saj, që me profesion është kineast, ishte inkuadruar në rolin e ndriçuesit dhe si asistent i kamerës. Ishin bërë bashkë për të tejkaluar më lehtë situatën e krijuar, për shkak të pandemisë dhe në të njëjtën kohë për të realizuar diçka që do t’u mbeste si kujtim nga kjo periudhë.

Filmi i shkurtër “The Sister Solution”, flet për dy motra të cilat kanë problem për shkak të dhomës së vogël të cilën e ndajnë. Karantina bën që ky problem të dalë në pah edhe më. Motra e vogël, duke e përdorur paranojën dhe frikën për COVID-19, e sajon një plan se si ta largojë motrën e saj të madhe. Ia mësyn që ta zhvendosë atë në garazh, e kështu që dhoma t’i mbetet vetëm për të.