Vazhdojnë takimet me kryetarë të komunave, diskutohen projekte të shumta mes Çekut dhe Bulliqit

Vazhdojnë takimet me kryetarë të komunave, diskutohen projekte të shumta mes Çekut dhe Bulliqit

Takimet me kryetarë të komunave vazhduan sot në Podujevë. Ministri Çeku u prit nga kryetari Shpejtim Bulliqi dhe bashkëpunëtorët e tij.

Të shumta janë projektet për të cilat u diskutua, disa që janë zvarritur ndër vite për shkak të mungesës së mirëfilltë të planifikimit të projekteve, si dhe ato potenciale, që të rinjve, sportistëve dhe artistëve të mos u mungojë infrastruktura për zhvillimin e aktiviteteve të tyre.

Qendra multifunksionale është një projekt që pritet të fillojë së shpejti. Komuna u zotuan të sigurohen që lokacioni mos të ketë probleme pronësore, dhe bazuar në projektin e kompletuar në detaje, MKRS të fillojë investimin.

Për ndërtimin e Palestrës Sportive Komuna do ta sigurojë projektin dhe dokumentet përcjellëse, të bëhet rishikimi i projektit dhe paramasës, analizat e duhura paraprake, dhe të planifikohet në buxhet për realizim për vitet e ardhshme.

U fol gjithashtu për pishinën gjysëm olimpike për të cilën Komuna ka ndarë lokacionin dhe hapi tjetër është hartimi i projektit dhe planifikimi i buxhetit.

Konservimi dhe rivitalizimi i xhamisë së djegur të fshatit Orllan është një projekt i ri që do të fillojë së shpejti, ndërsa u diskutua edhe për ndërhyrje emergjente në ndërtesën e Burgut.

Ministri foli gjithashtu për programet shtetërore për art në shkolla dhe sport në shkolla që pritet të fillojnë vitin e ardhshëm dhe të zbatohen në gjithë shkollat e vendit ndërsa kryetari Bulliqi e mirëpriti këtë iniciativë dhe shprehu gatishmërinë e tij të bashkëpunojë në zbatim të tyre. / KultPlus.com