Video lojrat nuk kanë impakt në shëndet thotë një studim

Video lojrat nuk kanë impakt në shëndet thotë një studim

Një studimi me 39 mijë lojtarë video lojërash gjeti zero prova se koha e shpenzuar duke luajtur ndikon në shëndetin e tyre.

Një lojtar mesatar duhet të luajë më shumë se 10 orë në ditë për të vënë re një diferencë. Gjendja e tyre shëndetësore u mat me kënaqësinë që ju jep jeta dhe nivelin e emocioneve si lumturia, mërzia, zemërimi dhe acarimi.

Rezultatet e studimit bien në kundërshti me një studim tjetër në 2020-ën i kryer nga i njëjti departament në Institutin e Internetit në Oxford por asokohe u bë me një grup shumë më të vogël lojtarësh.

Kësaj radhe pjesë e studimit ishin të dhëna të ofruara nga Sony, Microsoft dhe Nintendo me dijeninë e përdoruesve për lojërat:

  • Animal Crossing
  • Apex Legends
  • Eve Online
  • Forza Horizon 4
  • Gran Turismo Sport
  • The Crew 2

Gjatë periudhës studimore vetëm një lojtar u largua nga studimi tashmë i publikuar në gazetën Royal Society Open Science.

Në Kinë fëmijët lejohen të luajnë vetëm 1 orë në ditë të Premten, Shtunën dhe Dielën. Por shumë lojtarë thonë se lojërat i ndihmojnë me shëndetin e tyre mendor. /PCWorld Albanian