Viti 2022 është viti i projekteve të mëdha të piktorit Ramë Beqiri

Viti 2022 është viti i projekteve të mëdha të piktorit Ramë Beqiri

Pas shumë projekteve në fushën e artit, viti 2022 ishte mjaft i frytshëm me shumë projekte për artistin Ramë Beqiri, shkruan KultPlus.

Rama këtë vit mori pjesë në simpoziumin e pikturës në Paris të organizuar nga zervas art i mbështetur nga Unesco në kujtim të Nelson Mandelës, ku marrin pjesë shumë artistë nga vende të ndryshme të botës.

Në këtë simpozium pati edhe një ekspozitë kolektive ku puna e tij u vlerësua shumë nga njohësit e artit.

Menjëherë pas kësaj Rames ka marrë ftesa të ndryshme për ekspozita të ndryshme, njëra prej të cilave është hapur këto ditë në Milano të Italisë në galerinë MADS. Në këtë ekspozitë Rama prezantohet me tre vepra arti: Hëna, karamele dhe kirurgji.

Kështu, ekspozita e radhës së shpejti do të jetë në Geneve të Zvicrës, ku do të ekspozohen pikturat dhe fotografitë e tij nga Portugalia, Mèl DoS Santos.

Ekspozita do të hapet më 8 shtator në galerinë Hermance, një galeri që daton nga shekulli i 16-të, nga fundi i periudhës gotike.

Projektet do të vazhdojnë në disa qytete të tjera botërore Pocitelje Bosnje-Hercegovinë Barcelona, Venecia, Charlottetown Kanada, derisa ai të shpresojë të përmbushë dëshirën e tij për të ekspozuar veprat e tij në dy qytete shqiptare, Ferizaj dhe Shkodër. /KultPlus.com