WhatsApp vë në përdorim kufizime të rrepta për shpërndarjen e mesazheve! Ja çfarë ka ndodhur me opsionet e saj

WhatsApp vë në përdorim kufizime të rrepta për shpërndarjen e mesazheve! Ja çfarë ka ndodhur me opsionet e saj

WhatsApp është duke u përpjekur të frenojë përhapjen e shpejtë të dezinformimit të koronavirusit duke vendosur kufij të rinj në numrin e herëve që një mesazh i përcjellë mund të shpërndahet njëkohësisht.

Një mesazh i marrë nga një person në platformën e njohur në Facebook (FB) që është dërguar tashmë pesë herë tani mund të transmetohet vetëm në një bisedë në çdo kohë.

Kufijtë e rinj janë më të rreptat që WhatsApp ka ndërmarrë deri më tani.

Aplikacioni I bisedimeve është duke forcuar gradualisht kufizimet në funksionin e tij të përcjelljes, ku një përdorues mund të zgjedhë me lehtësi grupe të shumta ose njerëz për të marrë mesazhin.

“Ne kemi parë një rritje të konsiderueshme në sasinë e dërgimit për të cilën përdoruesit na kanë thënë mund të ndjehen të tepërt dhe mund të kontribuojnë në përhapjen e dezinformatave,” tha WhatsApp në një postim në blog. “Ne besojmë se është e rëndësishme të ngadalësoni përhapjen e këtyre mesazheve për të mbajtur WhatsApp një vend për bisedë personale.”

WhatsApp ka kohë që është dëmtuar nga dezinformata, por lehtësia me të cilën bisedat e saj në grup dhe aftësitë përcjellëse mund të përdoren për të përhapur përmbajtje të tillë, është zmadhuar nga pandemia e koronavirusit.

Platforma po punon gjithashtu për një veçori të re që do t’i lejojë përdoruesit të marrin një mesazh që kanë marrë dhe të kërkojnë shpejt në internet për të kontrolluar përmbajtjen e tij. Në pamjet e fotografive të ndara me TechCrunch muajin e kaluar, një xham zmadhues shfaqet pranë një mesazhi, i cili do ta dërgonte përdoruesin në një kërkim të lidhur me Google.

SCAN

*Material i përgatitur nga portali SCAN. Ripublikimi mund të bëhet vetëm kundrejt citimit të autorësisë dhe burimit origjinal.